Fotos

Photographer's Note

CaixaForum

A spectacular transformation
The only material of the old power station that we could use was the classified brick shell. In order to conceive and insert the new architectural components of the CaixaForum Project, we began with a surgical operation, separating and removing the base and the parts of the building no longer needed. This opened a completely novel and spectacular perspective that simultaneously solved a number of problems posed by the site.

The removal of the base of the building left a covered plaza under the brick shell, which now appears to float above the street level. This sheltered space under the CaixaForum offers its shade to visitors who want to spend time or meet outside and is at the same time the entrance to the Forum itself. Problems such as the narrowness of the surrounding streets, the placement of the main entrance, and the architectural identity of this contemporary art institution could be addressed and solved in a single urbanistic and sculptural gesture.

All info on internet.

Image taken from one of the windows of the museum.

johannes68, robiuk, jorgi marcou esta nota como útil

Photo Information
Viewed: 1852
Points: 22
Discussions
  • None
Additional Photos by Maria Blanca Gomez (maria) Gold Star Critiquer/Silver Workshop Editor/Gold Note Writer [C: 214 W: 21 N: 487] (3288)
View More Pictures
explore TREKEARTH